/ By microchip / Mac & PC repair / / 0 Comments

Χαλασμένη θύρα USB σε laptop

Μήπως συνδέσατε ένα USB drive στον υπολογιστή σας, αλλά μετά δεν αναγνωρίζετα? Ωστόσο, η μονάδα λειτουργεί κανονικά σε άλλες θύρες USB στον υπολογιστή σας. Το πρόβλημα μπορεί να είναι στη θύρα. Είναι ένα απ τα προβλήματα που παρουσιάζονται τακτικά κι έχουμε την τάση να κατηγορούμε τη συσκευή USB. Απλά συνδέστε τη κάπου αλλού και συνεχίστε. Οι συσκευές USB είναι σε δημοτικότητα και δεν παρουσιάζουν κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Μονάδες flash USB, φορτιστές USB για το τηλέφωνό σας, USB καλώδια για να συνδέσετε το iPod και τον εκτυπωτή σας, λάμπες USB μέχρι και θερμαντήρες καφέ, το USB είναι παντού! Έτσι, θα πρέπει να έχετε όλες τις θύρες σε λειτουργία. Να τι μπορείτε να κάνετε για να ελέγξετε τις θύρες USB σας και συμβουλές για τον καθορισμό τους.

Έλεγχος
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε αν η θύρα USB έχει υποστεί ζημιά. Μια απλή δοκιμή είναι να θέσετε το USB καλώδιο στη θύρα και να δείτε αν μετακινείται πάνω-κάτω εύκολα. Να είστε προσεκτικοί γιατί δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πρόβλημα υλικού, αν δεν έχετε ήδη. Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς θα πρέπει να είναι ανθεκτικό το βύσμα στη θύρα USB, κάντε το ίδιο πράγμα σε μια που γνωρίζετε ότι λειτουργεί και συγκρίνετε τις διαφορές. Αν είναι χαλαρή η σύνδεση, διαβάστε το τέλος αυτού του άρθρου, όπου μιλάμε για την αντιμετώπιση προβλημάτων υλικού θύρας USB. Εάν όχι, ακολουθήστε τα βήματα που έχουμε εδώ.

Επανεκκίνηση του υπολογιστή
Πριν μεταβείτε στο Device Manager, δείτε την λίστα υλικού. Απενεργοποιήσετε και ενεργοποιήστε το USB. Μερικές φορές, λειτουργεί αναγκάζοντας το λειτουργικό σύστημα να σαρώσει για νέο υλικό, όπως θύρα USB, και καθιστά τη λειτουργία εφικτή και πάλι. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, τότε ήρθε η ώρα να μπείτε στο Device Manager.

Ελέγξτε τη διαχείριση Συσκευών
Η διαχείριση Συσκευών εμφανίζει όλες τις κατηγορίες συσκευών που μπορούν να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας. Σε αυτό το σημείο, δείτε τα Universal Serial Bus. Οι λέξεις-κλειδιά είναι Host USB Controller. Βρείτε τους στη διαχείριση συσκευών σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο, αυτό μπορεί να είναι το πρόβλημά μας.

Κάντε κλικ στο σάρωση για υλικό. Αυτό θα αναγκάσει τον υπολογιστή σας να ελέγξει όλο το υλικό σας και πάλι. Αν είστε τυχεροί, αυτό θα βρεί τη θύρα USB, και θα δείτε ένα ελεγκτή USB στη λίστα. Αν όχι, τότε το πρόβλημα δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Από εδώ και μετά, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Παραμείνετε στον Device Manager για τώρα. Εάν εργάζεστε σε επιτραπέζιο υπολογιστή, με το ποντίκι και το πληκτρολόγιο σας συνδεδεμένα σε θύρες USB, μπορεί να χρειαστεί να αναγκάσετε μια επανεκκίνηση με τα ακόλουθα βήματα. Κατάργηση εγκατάστασης των Ελεγκτών κεντρικού υπολογιστή USB και θα απενεργοποιήσετε τις συσκευές USB σας.

Κάντε κλικ στο Uninstall. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε ελεγκτή USB. Τώρα, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή. Αυτό θα αναγκάσει τον υπολογιστή να ψάξει για αυτούς τους ελεγκτές και ελπίζουμε να ενεργοποιήσει αυτόν που δεν ανταποκρίνεται.

Ενώ είστε στη διαχείριση συσκευών, δείτε αν υπήρχαν συσκευές εγκατεστημένες που δεν θα μπορούσαν πλέον να είναι στον υπολογιστή σας. Μερικές φορές οι οδηγοί παραμένουν στον υπολογιστή σας, πολύ καιρό μετά την απεγκατάσταση παλιάς συσκευής. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να καθαρίσετε τα παλιά προγράματα, και να κάνετε αφαίρεση των παλαιών προγραμμάτων οδήγησης από τα Windows.

Απενεργοποίηση επιλεκτικής αναμονής
Το USB επιλεκτικής αναμονής είναι μια ρύθμιση εξοικονόμησης ενέργειας στα Windows. Αυτό που κάνει είναι να αναστείλει το ρεύμα που αποστέλλετεται σε μια συσκευή USB, προκειμένου να αυξήσει τη ζωή της μπαταρίας του φορητού υπολογιστή. Αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό γνώρισμα στη θεωρία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις η λειτουργία δεν ξυπνά τη συσκευή USB από αναμονή. Αν αυτή είναι η περίπτωση, τότε φαίνεται ότι το port έχει ζημιά ή η συσκευή δεν είναι συμβατή. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επιλεκτικής αναμονής μέσω ενός κλειδιού μητρώου (registry). Μπορεί να μην θέλετε να το κάνετε αυτό με το laptop σας, αλλά αν το κάνετε, θα είστε σε θέση να το ενεργοποιήσετε και πάλι εύκολα.

Για να μπείτε στον επεξεργαστή μητρώου, κάντε κλικ στο Έναρξη και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε regedit στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter. Το παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου θα ανοίξει. Πλοηγηθείτε στο πλήκτρο DisableSelectiveSuspend κάνοντας κλικ στο HKEY_LOCAL_MACHINE, στη συνέχεια SYSTEM, μετά CurrentControlSet, στη συνέχεια Υπηρεσίες, και USB. Όταν λέει DisableSelectiveSuspend στο δεξί παράθυρο, κάντε δεξί κλικ και κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποίηση. Στο πεδίο Δεδομένα τιμής πληκτρολογήστε τον αριθμό 1. Αυτό θα απενεργοποιήσει την επιλεκτική αναστολή και το ρεύμα θα πηγαίνει στις θύρες USB συνεχώς.

Εάν το κλειδί USB δεν υπάρχει στο μητρώο σας, είναι εύκολο να το δημιουργήσετε. Απλά περιηγηθείτε στο κλειδί υπηρεσίες, και στη γραμμή εργαλείων κάντε κλικ στο Επεξεργασία> Νέα> Key. Εισάγετε το USB.

Στο κλειδί USB, κάντε δεξί κλικ στο παράθυρο δεξιά. Θα έχετε μόνο τη νέα επιλογή. Κάντε κλικ σε αυτό και επιλέξτε DWORD (32-bit). Μπορεί απλά να ονομάζεται τιμή DWORD στο σύστημά σας. Ονομάστε τη νέα τιμή DisableSelectiveSuspend. Ακριβώς όπως παραπάνω, κάντε δεξί κλικ και κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποίηση. Στο πεδίο Δεδομένα τιμής πληκτρολογήστε τον αριθμό 1. Έχετε απενεργοποιήσει την επιλεκτική λειτουργία αναστολής. Μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας για τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοστεί.

Αν αισθάνεστε ποτέ την ανάγκη να μπλοκάρετε τις θύρες USB, υπάρχει ένα εργαλείο για να βοηθήσει με αυτό. Αυτό λέγεται Διευθυντής USB και έχουμε ένα σύντομο άρθρο σχετικά με το πώς λειτουργεί.

Είναι ανενεργή η θύρα USB σας που λειτουργούσε ως τώρα; Όχι?
Τότε μπορεί η θύρα USB είναι χαλασμένη.

Χαλασμένο Hardware
Εάν εξακολουθεί να μην λειτουργεί η θύρα, μπορεί να είναι ένα ζήτημα υλικού. Οι θύρες USB είναι αρκετά εύθραυστες με τους περισσότερους χρήστες να προσπαθούν να συνδέσουν το βύσμα ανάποδα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις ηλεκτρικές υποδοχές στο εσωτερικό. Αυτό γίνεται πολύ συχνά σε φορητούς υπολογιστές, όπου ο χρήστης πακετάρει το φορητό υπολογιστή χωρίς να αποσυνδέσει το USB Flash Drive.

Μπορεί να στείλετε τον υπολογιστή σας σε εμάς. Δεν είναι όλοι οι χρήστες ειδικοί στις επισκευές μητρηκών πλακετών.

Αν είναι ένα πρόβλημα υλικού ή λογισμικού εμείς θα το επισκευάσουμε.